Mogelijkheden voor verbeteren openbare busvervoer op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn

 bus de wetering haarrijn

Op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn is door Ecotransferium onderzoek gedaan naar de tevredenheid van werknemers met het openbare busvervoer op het bedrijventerrein. Uit het onderzoek komt naar voren dat er een aantal mogelijkheden zijn om het busvervoer op het bedrijventerrein te verbeteren.

 

Uitbreiding van de dienstregeling

Medewerkers geven aan dat het regelmatig voorkomt dat bussen niet stipt rijden, niet goed aansluiten op het overige openbaar vervoer of druk zijn. Ook kunnen werknemers soms na een late dienst niet meer met de bus naar huis. Dit kan worden voorkomen door een aantal buslijnen vaker, langer en meer stipt te laten rijden. Ook speciale shuttlediensten zijn een optie, bijvoorbeeld een rechtstreekse sneldienst tussen Utrecht Centraal en De Wetering-Haarrijn voor medewerkers, patiënten en bezoekers van het St. Antonius Ziekenhuis.

 

Betere aansluiting op vertrekpunten van medewerkers

Een aantal medewerkers geeft aan dat de reis vanaf hun vertrekpunt met het openbaar vervoer omslachtig is. Zo moeten medewerkers soms meerdere malen overstappen op een relatieve korte afstand, zoals op de route Zuilen-Noord – De Wetering-Haarrijn. Een betere aansluiting is mogelijk door op verschillende trajecten te kijken naar de mogelijkheden om de verbinding met het bedrijventerrein te verbeteren.

 

Meer aandacht voor veiligheid

Op dit moment zijn er geen bushokjes aanwezig op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn en zijn de looproutes ’s avonds slecht verlicht. Het plaatsen van bushokjes en voldoende verlichting op de looproutes en bij de bushokjes zorgt voor meer veiligheid en een veilig gevoel bij reizigers.

 

Alle mogelijkheden worden besproken met de werkgevers, werknemers, provincie Utrecht, openbare busvervoerder Qbuzz en de Businessclub De Wetering-Haarrijn. Naar aanleiding van deze besprekingen zullen concrete vervolgstappen worden afgesproken.

 

Benieuwd naar het overzicht van alle mogelijkheden en vervolgstappen? Klik hieronder voor de samenvatting.

 

Resultaten OV-onderzoek De Wetering-Haarrijn – Samenvatting

 

Benieuwd naar de volledige rapportage? Klik hieronder voor de eindrapportage.

 

Resultaten OV-onderzoek De Wetering-Haarrijn – Eindrapport