Al meer dan 1000 ritten gemaakt op pickupb!ke

In slechts twee maanden tijd zijn in totaal al meer dan 1000 ritten gemaakt op de nieuwe pickupb!kes. Dat is een groot succes voor het deelfietsensysteem dat in december 2018 werd gelanceerd op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn. Aanmelden als gebruiker kan nog steeds en gebruik is nog steeds gratis voor de medewerkers van bedrijven op De Wetering-Haarrijn.

70 gebruikers en 1000 ritten

Uit de eerste cijfers en evaluatie blijkt dat er na 2 maanden al zeventig werknemers op het bedrijventerrein zijn die regelmatig gebruik maken van de fietsen. Gemiddeld worden er 25 ritten per dag gemaakt. Maar liefst acht gebruikers hebben individueel al meer dan 50 ritten gemaakt. Alle gebruikers samen hebben in de eerste twee maanden dus al meer dan 1000 ritten gefietst!

Positieve reacties

Ook de reacties die we ontvangen van de gebruikers zijn erg positief. Voor veel werknemers zijn de deelfietsen een uitkomst. Bijvoorbeeld omdat ze nu niet meer hoeven te lopen van het station of de bushalte naar het werk. Of omdat het openbaar vervoer nu ineens een aantrekkelijkere reisoptie wordt dan de auto en dagelijkse files.

Gratis en simpel te gebruiken

De pickupb!kes zijn te vinden op maar liefst 15 plekken op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn. Voor medewerkers van de bedrijven zijn de fietsen gratis te gebruiken. Dat gaat simpel. Medewerkers maken een account aan en downloaden de app. De app herkent op welke locatie je je bevindt en geeft aan welke fietsen mee te nemen zijn. De fietsen zijn voorzien van een slim slot, dat geopend en afgesloten wordt met de app. Via https://www.ecotransferium.nl/pickupbike/ kun je je aanmelden, zie je waar de fietsen te vinden zijn en lees je meer over hoe het werkt. Breng vooral collega’s en medewerkers hiervan op de hoogte.

Extra fietsen bijgeplaatst

De eerste cijfers en reacties laten dus zien dat de pickupb!kes in een behoefte voorzien. Sterker nog, GoAbout, het bedrijf achter de deelfietsen, heeft recent extra fietsen bijgeplaatst op De Wetering om aan de vraag te kunnen voldoen. Samen met GoAbout blijven we het gebruik de komende tijd evalueren, zodat we zo goed mogelijk kunnen inspelen op de behoefte van de reizigers en werknemers op De Wetering.

Bereikbaarheid verbeteren

Het doel van het deelfietsensysteem is de bereikbaarheid van De Wetering-Haarrijn te verbeteren. Veel werknemers ervaren bijvoorbeeld files en een tekort aan parkeerplaatsen. Het openbaar vervoer en de fiets is een voor de hand liggend alternatief voor de auto. Hoewel de Wetering goed bereikbaar is met de trein, kost het in de praktijk veel tijd om van het station naar het werk te komen. De fietsen bieden hiervoor een oplossing, maar zijn uiteraard ook te gebruiken voor andere ritjes in de buurt.

Mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Goedopweg

De fietsen zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Goedopweg en vallen onder het programma Ecotransferium De Wetering, dat voor en samen met de werkgevers invulling geeft aan slimme en duurzame mobiliteit en bereikbaarheid.