Certificaat Fietsvriendelijk Bedrijf: Hoe fietsvriendelijk is jou bedrijf?

Fietsende werknemers gaan vaak gezonder en fitter naar hun werk toe. Fietsvriendelijk bedrijf vind dat er best wat terug mag worden gedaan voor die fietsers. Ze stelden een checklist op, die in te vullen is door fietsende werknemers.

Na het invullen wordt een bedrijf met brons, zilver of goud beoordeeld. Maar de checklist zorgt er ook voor dat er kritische kan worden gekeken naar de behoeften die er nog zijn vanuit de fietsers.

De certificering

Fietsvriendelijk Bedrijf werkt met een Europees certificaat. In ons fietslandje mag dit certificaat worden uitgereikt door De Fietsersbond. Certificering gebeurt echter niet op hun initiatief, maar op die van de werknemers, die hun bedrijf kunnen aanmelden.
Om in aanmerking te komen voor een bronzen certificaat (zoals Provincie Zuid Holland en Milieu Centraal hebben mogen ontvangen) moeten minimaal drie werknemers de checklist invullen. Voor een zilveren of zelfs gouden certificaat, waarvan onder anderen de Universiteit Groningen in het bezit is, komt de Fietsersbond op bezoek. Ze voeren dan zelf een externe check uit.

Wil je je bedrijf aanmelden? Ga dan even naar de website van Fietsvriendelijk Bedrijf voor meer informatie, of klik direct hier.

Bron; De Fietsersbond