Utrecht en Amersfoort scoren goed met autodelen

Utrecht en Amersfoort scoren goed op het gebied van autodelen. Dat blijkt uit het Dashboard autodelen 2021 van kennisinstituut CROW-KpVV dat op 1 november gepubliceerd werd. Utrecht is de gemeente met de meeste deelauto’s per 100.000 inwoners in Nederland, Amersfoort staat op de 8ste plek.

 

Het aanbod van deelauto’s is het grootst in de meer stedelijke gemeenten in Nederland. Door de groei van het aanbod van deelauto’s wordt de beschikbaarheid steeds beter. En dat is positief nieuws, want deelauto’s zijn over het algemeen veel vaker elektrisch, zo blijkt uit het dashboard, en zijn dus beter voor het milieu en klimaat.

 

De highlights uit het Dashboard Autodelen 2021:

 

  • Utrecht is de gemeente met de meeste deelauto’s per 100.000 inwoners. En staat op de tweede plaats in Nederland als het gaat om het totaal aantal deelauto’s in de stad.
  • Nederland beschikt in het voorjaar van 2021 over 87.000 deelauto’s. Dat zijn er 13.000 meer dan een jaar daarvoor. De landelijke groei van het aantal deelauto’s blijft doorzetten en versnelt zelfs.
  • Peer-to-peer carsharing (auto huren van particulieren) is nog steeds de meest voorkomende vorm van autodelen. Maar business carsharing (zakelijke deelauto’s) groeide het afgelopen jaar het snelst in aanbod.
  • 13% van de deelauto’s is elektrisch (volledig of hybride), tegenover 3,5% van de personenauto’s in Nederland. Deelauto’s zijn dus ongeveer 3,5 keer vaker elektrisch. Dat komt onder andere doordat er een aantal nieuwe elektrische deelautoconcepten in de markt is gezet.

 

Voor meer cijfers, neem een kijkje op het Dashboard.

 

Wil je ook zakelijk autodelen? Er zijn veel aanbieders op de markt. En ook leasebedrijven werken tegenwoordig steeds meer met deelconcepten!

Laat uw reactie achter