Utrechts openbaar vervoer blijft volgend jaar op peil

De dienstregeling 2022 voor het Utrechts openbaar vervoer, die op 12 december 2021 in zal gaan, biedt reizigers nagenoeg dezelfde service als nu. De bussen en trams blijven in de regel even vaak rijden en over dezelfde route. Ondanks de ingrijpende impact van corona op het openbaar vervoer houdt de provincie Utrecht het huidige niveau dus in stand.

 

Ecotransferium heeft eind 2020 onder werknemers op De Wetering-Haarrijn een uitgebreid onderzoek gedaan naar de tevredenheid met het busvervoer. Hieruit kwamen heel waardevolle suggesties om het busvervoer op De Wetering-Haarrijn te verbeteren. In maart 2021 zijn de resultaten hiervan met de provincie besproken en aan de bestuurders in de regio aangeboden.

 

Corona heeft het aantal reizigers in het Utrechts openbaar vervoer gehalveerd. De afgelopen tijd is er veel discussie geweest over het mogelijk afschalen van de dienstverlening. Maar scenario’s om fors te bezuinigen en bijvoorbeeld buslijnen te schrappen zijn dus voorlopig niet aan de orde. Dat betekent dat er in de bediening van De Wetering-Haarrijn door de bus geen wijzigingen zullen optreden.

 

Het realiseren van verbeteringen, bovenop het handhaven van de bestaande dienstverlening, zat er  nu nog niet in. Maar Ecotransferium is blij dat ze heeft kunnen bijdragen aan het voorkomen van een afschaling van het openbaar vervoer. Ecotransferium blijft werken aan het realiseren van verbeteringen voor De Wetering-Haarrijn, zeker nu het gebruik van het openbaar vervoer weer aantrekt en er bij de provincie medio 2022 een tussentijdse heroverweging van de dienstregeling is gepland.

 

Lees meer over het onderzoek dat Ecotransferium uitvoerde onder werknemers op De Wetering-Haarrijn.

 

https://www.ecotransferium.nl/mogelijkheden-voor-verbetering-openbaar-vervoer-de-wetering-haarrijn/

 

Lees meer over het Vervoersplan van de provincie: https://www.provincie-utrecht.nl/actueel/nieuws/utrechts-openbaar-vervoer-blijft-volgend-jaar-op-peil-0

Laat uw reactie achter